Padlekurs

Både for å komme i gang med padlinga og for å utvikle seg videre kan det være lurt å gå på kurs. Norges padleforbund (NPF) har utviklet en kursstige som gir såkalte Våttkort med gjeldende oblat og sertifiserer også veiledere og aktivitetsledere som kan holde disse kursene. Les mer her. Grunnkurs og teknikkurs er på 16 timer og går enten over fire kvelder eller to hele dager på helg. Aktivitetslederkurs har også ei ramme på 16 timer og er som regel organisert over ei helg med ei kveldsøkt i forkant.

Hvorfor ta kurs nettopp hos Den sjuende bølgen?

  • Svært erfaren kursholder som har hatt flere hundre fornøyde deltakere på padlekurs og har fullført Norges Padleforbunds høyeste utdanning i havpadling, veilederkurs.
  • Svært gode tilbakemeldinger på tidligere kurs. «Jeg har gått på mange slags kurs, og dette er det BESTE jeg har tatt!» og «Dette er det artigste jeg har gjort!» er eksempler på uttalelser fra entusiastiske grunnkursdeltakere. Og «anbefaler virkelig alle kurs med Håvard Engen og Den sjuende bølgen!! Til og med de med overutviklet vannskrekkEtter teknikkurs har det kommet uttalelser om at «Jeg har aldri hatt det så artig i kajakken som nå!»
  • Hovedkursholder er utdannet pedagog og driver til daglig motivasjons- og mestringssamtaler og dette preger også padlekursene. Her blir du sett og ivaretatt.
  • Kajakkene var nye i 2012/2013, er godt vedlikeholdt siden og tåler sammenligning med alt annet på markedet.
  • Du får tilbud om gratis oppfriskningskveld våren etter du har vært på kurs.

 

Om grunnkursene

Du trenger ingen forkunnskaper for å bli med på et grunnkurs i havpadling, men vi har erfart at også de som har padlet en god del kan lære mye nytt i løpet av de 16 timene kurset tar. Gjennom fire kvelder eller ei hel helg får du med deg det grunnleggende om havpadling for å beherske kortere turer sammen med andre. Kurset gir deg en grundig innføring i praktisk padling, elementære redningsøvelser og ikke minst hvordan du vurderer hva som er trygge turer for deg.

Du stiller i vanlig turutstyr eller padleutstyr om du har og tar med deg skift og handduk. Du får nærmere informasjon og anbefalinger ift. utstyr når du melder deg på. Vi har gode og nye kajakker til alle påmeldte, men har du din egen er det en fordel at du bruker den slik at du blir best mulig kjent med ditt eget utstyr. Grunnkursene har mellom 6 og 14 deltakere.

Om teknikkursene

For å begynne på teknikkurs må du enten ha tatt grunnkurs tidligere eller ha omfattende praktisk erfaring med havpadling over flere sesonger. Hvis du mangler dette vil mye av innholdet i kurset gå deg hus forbi og du vil ikke klare å gjøre innholdet til en del av padlerepertoaret ditt.

Teknikkurset lærer deg «alt» du trenger av padle- og redningsteknikk innen havpadling. Rett og slett hvordan du blir trygg i kajakken og får et repertoar for både å kunne padle med så få anstrengelser som mulig og også møte varierende forhold. Eller sagt på en annen måte: hvordan bli ett med kajakken. Så etter kurset handler det om å øve og utfordre deg selv videre i kajakken og teste ut det du har lært under varierte forhold. Innholdet stikkordsmessig:

    • Effektivt framdriftstak med høy og lav åreføring.
    • Styretak akter og baugtak.
    • Sideveis forflytning i ro og ved framdrift (hengetak).
    • Lave og høye støttetak og «sculling» for støtte.
    • Kameratredning, egenredning, eskimoredning og tauing.
    • Introduksjon til eskimorulla.

De praktiske rammene for teknikkurset er i hovedsak som for grunnkurset. Du får nærmere informasjon når du melder deg på. Teknikkurset har normalt 6 deltakere.

Andre padlekurs

Den sjuende bølgen arrangerer bl.a. også NPF aktivitetslederkurs og kursene Brottpadling 1 og Brottpadling 2. Brottpadling er å oppsøke krevende forhold der aller helst gammel sjø (dønninger) bryter over holmer, skjær og grunner på kysten. Brottpadling 1 trener i hovedsak egenferdighetene dine, mens på brottpadling 2 trenes du som leder under krevende forhold. Videoen under viser glimt fra brottpadling på Kvenvær, Hitra. med til dels svært store og utfordrende forhold. De fleste gangene er havet snillere og utfordringene mer håndterlige.

Brottpadling på Ytter-Kvenværet med Trondhjems Kajakklubb from Håvard Engen on Vimeo.

Brottkort

Brottpadlingsturen gjør du tryggere ved å ta i bruk vårt Brottkort for systematisk å planlegge og synfare aktiviteten. Last gjerne ned som pdf, skriv ut dobbeltsidig, laminer og ta med på turplanlegging og tur. Lesbart fra A5 og oppover. Kortet er under stadig utvikling, her i versjon 3.0 fra november 2020.